Főoldal » 2015 » Február » 2 » Egy csalás az újraindult The Pirate Bay?
6:28 PM
Egy csalás az újraindult The Pirate Bay?

Elstartolták a portált, a korábbi csapat új fájlmegosztót indít


Az elmúlt hónapok legnagyobb fájlcserélős sztorija a The Pirate Bay december eleji elérhetetlenné válása volt. A torrentezők többsége nem számított rá, hogy a hírhedt portál néhány napnál hosszabb időre eltűnhet: részben a korábbi razziák és domainlefoglalások teljes kudarca, részben pedig a staff ellenállóságot biztosító intézkedései – mint például a virtuális szerverek használata – miatt.


Ehhez képest a The Pirate Bay olyan másfél hónapnyi kihagyás után csak most a hétvégén indult újra. Első pillantásra minden a megszokottnak tűnik a weboldalon, leszámítva persze a tényt, hogy pár napra szükség van az élettel való megtelésére. A TorrentFreak információi alapján ez csak a látszat, valójában már nem a korábbi staff által üzemeltetett The Pirate Bay-ről van szó.

A jelenlegi hírek alapján a korábban ismert The Pirate Bay csapata lényegében két táborra bomlott, ugyanis a domainnevet kezelő személy egy az egyben kisajátította az oldalt. A fájlmegosztó egyik (volt) vezető adminisztrátorának állítása alapján ez a személy úgy gondolja, hogy képes lesz teljesen egyedül vinni a boltot, a fájlcserélő kódbázisának renoválása során még a moderátori felületet is megszüntette. A WTC-SWE nicknevet használó adminisztrátor szerint képtelenség lesz kivitelezni a tervet, korábban több tucat adminisztrátor és moderátor dolgozott a kamu torrentek törlésén, a különféle problémák elhárításán.

Bár csak jobb hírrel szolgálhatnék, de nem mi indulunk újra február elsején

- közölte még a múlt héten WTE-SWE. Ezt is nyilatkozta még:

Személyesen sem én, sem pedig a portál az elmúlt 10-11 évben folyamatosan aktív staffja nem hajlandó elfogadni ezt a helyzetet. Adminisztrátorként és emberként sem vagyok hajlandó tolerálni ezt a viselkedést és félreállni az útból. Ez a legrosszabb eset, ami egyáltalán megtörténhetett.”

A fordulat hatására a The Pirate Bay adminisztrátori és moderátori csapata megszüntette a portál „hivatalos” IRC csatornáját, hiszen semmiféle irányításuk nincs már a portál felett, így nem tudnak segítséget nyújtani a felmerült problémákkal kapcsolatban. Ezen felül óvatosságra intik a látogatókat, ugyanis a csapat munkája nélkül a fájlmegosztó várhatóan gyorsan megtelik majd kártevőket is tartalmazó letöltésekkel.


Nem veszett az ügy

WTC-SWE tájékoztatása alapján ettől függetlenül nincs vége a régről ismert The Pirate Bay pályafutásának, ugyanis egész véletlenül rendelkeznek a portál kódjának és adatbázisainak biztonsági mentéseivel, amelyek a decemberi lelövés előtti állapotot tükrözik.


Ezek felhasználásával a korábbról ismert megosztó „valódi” csapata képes lesz újból életet csiholni a portálba, már folynak is az előkészületek; az általuk indítandó portál lesz a The Pirate Bay valódi utódja. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az általuk elindítandó webhely neve és domaincíme, az ezzel kapcsolatos részletek valamikor a közeljövőben derülnek majd ki.

 

 

Megtekintések száma: 242 | Hozzáadta:: TheKornel | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]